top of page

Hand voor vrijheid

Tijdens de expositie moeten de bezoekers geblinddoekt een gespannen touw volgen. Geen vrije weg of keuze hierin. Via deze route komen ze in donkere ruimtes waar in elke ruimte een vorm van vrijheid te zien is in een videoclip. 

- vrijheid van spreken

- vrijheid van geaardheid

- vrijheid door vrede

Als de bezoeker het touw verder volgt, komt die aan in de laatste ruimte. De ruimte van vrijheid. Hier is het licht en kleurrijk, met in het midden van de ruimte een vrijheidshand gemaakt door kunstenaar Cor Fafiani

In deze ruimte kunnen bezoekers met elkaar praten over vrijheid; een discussie starten; opschrijven wat vrijheid voor jou betekend en een handafdruk zetten op de hand voor vrijheid. Een afdruk met je eigen gedachten over vrijheid. 

Vrijheid van spreken

Kan ik wel vrij spreken? Zijn er grenzen? Kan iedereen vrij spreken? Kunnen we elkaar daarbij helpen? en etc.. Zijn een aantal vragen die choreograaf Nienke dacht bij het maken van deze videoclip.

Hoe zie jij of ervaar jij dat? 

Dansers: 

Jong talenten van dansschool Nadance

Tessa van Hus

Danique Raatgever

Fleur van Wijk

Corinda Bionda-Kortlever

Locatie: theater Concordia - Haastrecht

Choreografie+ Film+ Edit: Nienke Zoon-Mak

Muziek: Jelle Mak ; Mark de Hooge

Vrijheid van geaardheid

Voor deze vorm van vrijheid hebben we het verhaal van Sophie verteld. Ze vertelde aan ons dat ze tijdens het opgroeien niet wist dat je verliefd en een relatie kan hebben met iemand van hetzelfde geslacht. Er ontbrak iets en wist niet wat. Pas tijdens haar middelbare school kwam ze hierachter dat dit mogelijk is. Na duwen, trekken en volgen van mensen om haar heen. Luistert ze nu naar zichzelf en anderen die haar accepteren om wie ze is. 

 

Choreografie: Tessa van Hus

 

Dansers: 

Danique Raatgever

Fleur van Wijk

Julia Herstel

Tessa van Hus

Film + Edit: Nienke Zoon-Mak

Muziek: Jelle Mak; Mark de Hooge

Vrijheid door vrede

Voor deze vorm van vrijheid hebben wij het verhaal van Els Molenaar-Gazan mogen vertellen. Ze vertelde ons hoe ze als kind is weggehaald bij haar ouders en voornamelijk hoe zij de jaren ernaar gevangen voelde. Na jaren kregen deze gevangen gevoelens een plek en is ze trots op wie ze is geworden met de mensen

om haar heen. 

We hebben haar verhaal verteld in een gedicht die ondersteund worden door muziek en dans. 

Choreografie: Tessa van Hus; Nienke Zoon-Mak

Gedicht: Nienke Zoon-Mak: Netty Mak-Helmig

Dansers: 

Els Molenaar- Gazan

Gaby Kamphuis

Tess Pouw

Tessa van Hus

Dionne Prins

Britt Hobo

Emmelie Mol

Film + Edit: Nienke Zoon-Mak

Muziek: Jelle Mak; Mark de Hooge

bottom of page